Gyógynövények a gyakorlatban - műhelymunka és vásár

Szent-Györgyi Albert Agóra, Szeged, Kálvária sgt 23. 

2021. szeptember 18. 9-13 óra

Hogyan előzte meg a betegségek kialakulását a hagyományos népi gyógyászat? Hogyan ötvözhetjük ezt a tudást a modern tudomány eredményeivel?

A gyógynövények felismerése, hatásai, a legkülönbözőbb feldolgozási lehetőségek és a használat módjai - egy gyakorlatias délelőtti gyógynövényes műhely találkozó és vásár az érdeklődők számára. Szirupok, teák, kozmetikumok, tinktúrák, egészséges élelmiszerek.

10.30-kor előadás: Őszi gyógynövények, többszintű egészségmegőrzés (Ábrahám Krisztián)

A Kör-Te Egészségmegőrző Természetvédelmi Egyesület szervezésében gyógynövényekkel, egészséges táplálkozással, természetes készítményekkel foglalkozó szakemberek osztják meg velünk tudásukat és mutatják be készítményeiket Szegeden a Szent-Györgyi Albert Agórában szeptember 18-án szombaton 9-13 óra között.

Belépő: 1000 Ft, mely az előadásra is érvényes. Előzetes bejelentkezést kérünk üzenetben, mailben vagy telefonon.

Facebook: Kör-Te Egyesület

mail: zoldkortek@gmail.com

Tel.: 30/6380-297


FAÜLTETÉSI AKCIÓ

Sziasztok, A Kör-Te Közösségépítő és Egészségmegőrző Természetvédelmi Egyesület régóta dolgozik helyi közösség építésén, zöldebb gondolkodás elősegítésén, illegális hulladéklerakók felszámolásán és hasonlók. Ezt az önkéntes küldetést most megújult formában folytatjuk, "Öko-tudatos zöld háztartások" néven. Nincs pályázatunk. Nem kapunk fizetést. Csak szeretnénk összakapcsolni a hasonló gondolkodású embereket és segíteni nekik érdemi lépéseket tenni a zöld háztartás témakörében. Megosztjuk tudásunkat, létrehozzuk a kereteket ahhoz, hogy egy közösség tudjon segíteni önmagán, például egészséges ennivalók beszerzésével hiteles baráti kapcsolatokon keresztül, kisebb és nagyobb akciókkal, a szokások átalakításával és sok más módon. 

 Adj életet egy fának!

 Faültetési akcióba kezdünk, elsősorban Szeged-Baktó területén. Egyetlen fa kettő légkondicionáló berendezés működését váltja ki. Árnyékol, nyáron akadályozza a felszín túlzott felmelegedését, szűri a port, felnövekedve oxigént termel, javítja a talaj vízháztartását, akadályozza a kiszáradását; otthont ad hasznos madaraknak és más élőlényeknek. Adhatnak termést is. 

Háromféle módon is részt vehetsz faültetési akciónkban:  - Felajánlhatsz segítséget (részvétel a tölgymakk gyűjtésében, ültetésben, akár egész család). - Felajánlhatsz facsemetét. Kis fák, életképes sarjak, amelyek nem jó helyen vannak, de így kaphatnának egy esélyt. - Felajánlhatsz helyet. Tisztázott tulajdoni viszonyú helyet, ahová fát ültethetünk. (Saját telek, vagy foghíjas utcai fasor kiegészítése a házad előtt; munkahely alkalmas zöldterülete, bármi.) Pénzre nincs szükség ehhez az akcióhoz. Csak magokat és facsemetéket juttatunk el a megfelelő helyre. A felajánlásokat itt a csoportban is közzé lehet tenni lelkesítő jelleggel. Természetesen elérhetőségeket, címet inkább privát levelezésben egyeztessünk. A felajánlásokat egyszerűen meg lehet tenni, a zoldkortek@gmail.com mail címen, pl.: 3 fának ajánlok fel helyet saját telkemen (cím, név), és vállalom a kapott facsemeték elültetését.

Az akció időtartama 2021 ősze - ameddig az időjárási viszonyok ideálisak lesznek a faültetéshez. Programunkkal csatlakoztunk a "10millió fát Magyarországon" programhoz.